ONZE WHISKY

https://usercontent.one/wp/www.brouwerijpirlot.be/wp-content/uploads/2019/05/whisky_kempisch_vuur_design_matiz_barcelona_-6-1-640x438.jpg?media=1696423633
https://usercontent.one/wp/www.brouwerijpirlot.be/wp-content/uploads/2019/05/whisky_kempisch_vuur_design_matiz_barcelona_-1-640x360.jpg?media=1696423633

Over de stokerij

De stokerij is net zoal de brouwerij geboren uit passie voor whisky. En meer bepaald geturfde whisky. Waarvan wij de eerste Belgische op de markt hebben gebracht.

Stoken is ook de natuurlijke volgende stap van brouwen. Het begin proces is voor beiden hetzelfde. Maisschen en vergisten om alcohol te produceren.

Met deze element in gedachte en met de zelfde motivatie en drang om hoog kwalitatieve whisky te produceren is men dus begonnen met de product van het kempisch vuur whisky. Een single malt whisky die gerijpt is op Laphroig vaten. Een tot nu toe nog jonge whisky maar die al wel van zich heeft laten horen onder andere in de Whisky bijbel van Jim Murray.

Ons doel en motivatie voor de whisky ligt een beetje anders en waarschijnlijk wat ambitieuzer.

Bouwend op de reputatie dat België heeft in de wereld met haar bieren en met de groeiende reputatie die haar whisky heeft is het ons doel om bij de grootste namen van whisky producenten van België te blijven en hopelijk om  samen met ander stokers die dezelfde visie hebben, de andere grote whisky producerende landen te beconcurreren ( england ierland enzovoort) om zo belgisch whisky aan de top te brengen.